Persoonlijke coaching ingeval van stagnatie, burnout en outplacement
Voordelen voor de werkgever
 

Stagnatie, energie verlies
Een voorheen goed functionerende medewerker toont gebrek aan motivatie en energie. Eerder bewezen kwaliteiten komen minder uit de verf. Tijd voor persoonlijke coaching om weer in de energie te komen. Weer met plezier en toegevoegde waarde functioneren of gemotiveerd en met energie een functie elders te vinden. Goede monitoring van medewerkers met gebrek aan motivatie en energie is belangrijk. Het inzetten van persoonlijke coaching op zulke momenten voorkomt burn-out!
 

Burn-out, snelle actie essentieel
Als een medewerker in een burn-out situatie terecht komt is snelle actie essentieel. Vaak komt de medewerker in een negatieve gedachtespiraal waardoor de burn-out verdiept. Het gevoel van machteloosheid versterkt en ook kan depressiviteit ontstaan. Persoonlijke coaching en met name ZKM coaching, kan binnen 2 weken inzicht geven. De medewerker ontdekt oorzaken van de burn-out en wat er zelf aan te doen is. Hierdoor wordt de negatieve spiraal snel doorbroken en de burn-out periode kan hierdoor enorm verkort worden.

Outplacement
Indien om welke reden dan ook afscheid genomen moet worden van een medewerker, kan dat een pijnlijk en duur proces zijn. Het ontslag acceptabel maken voor de medewerker en ervoor zorgen dat de medewerker met positieve energie en vanuit kracht kan solliciteren is ook van groot belang voor de werkgever. Zo kan een oud medewerker positief blijven over die werkgever.
Een persoonlijk coaching traject is hier zeer effectief.
De medewerker kan hierdoor een veel scherper beeld krijgen van werksituaties die energie en plezier geven. Met beperkende overtuigingen als ‘kan ik dat wel’ kan worden afgerekend. Via persoonlijke coaching kan de medewerker ontdekken dat willen belangrijker is dan kunnen en daarmee nieuwe energie krijgen om succesvol een andere baan te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan